ANUNT FINALIZARE

DETALII PROIECT

Denumire beneficiar – SC TECNOCASA SRL

Titlu proiect – RETEHNOLOGIZAREA ACTIVITATII DE PRODUCTIE A FIRMEI SC TECNOCASA SRL

Obiectivul general al proiectului/Scopul proiectului

Cresterea si diversificarea activitatilor SC TECNOCASA SRL – pe principiile dezvoltarii durabile, crearea de noi locuri de munca si
reducerea decalajelor de productivitate existente fata de intreprinderile similare din cadrul Uniunii Europene
Obiectivele specifice ale proiectului
1. Dotarea firmei cu echipamente noi, performante
2. Reducerea consumului energetic
3. Crearea de noi locuri de munca, promovarea produselor realizate si a proiectului

Detalii proiect

Investitia pe care firma doreste s-o dezvolte se inscrie in cod CAEN 3102 – Fabricarea de mobila pentru bucatarii. Firma are o buna expertiza in fabricarea acestei categorii de mobilier, din materiale clasice (MDF si PAL), dar pe lânga aceasta categorie de materiale utilizate, doreste sa-si valorifice experienta si pe piata produselor din lemn. În cazul produselor din MDF si PAL, chiar daca investiþia iniþiala in materiile prime si materiale nu este una importanta – o foaie de pal costa între în medie 150 de lei în funcþie de grosime si de culoare, dar nu materialul face diferenþa, ci designul, accesoriile pe care le foloseste si rapiditatea cu care se executa lucrarile. Pe masura ce puterea de cumparare a consumatorilor a devenit tot mai mare, solicitarea de mobilier personalizat, de calitate – din lemn de esenþa tare in special, a devenit tot mai presanta. Acesta este motivul care ne-a determinat sa incercam sa abordam si acest segment de piata, dar pentru aceasta este nevoie ca firma sa se retehnologizeze, prin achizitia de noi utilaje si soft de proiectare. Utilajele noi si performante pentru producerea de mobilier, sunt in general foarte costisitoare si ar reprezenta un efort financiar foarte mare pentru firma. Finantarea proprie ar presupune un efort economic mult prea mare in urma caruia firma TECNOCASA SRL, s-ar putea afla intr-un impas economic. Durata de recuperare a investitiei si gradul de indatorare ar fi foarte mari, iar indicatori economico-financiari ar avea rezultate negative, provoacand instabilitate economica pentru societate. Ajutorul public solicitat poate oferi o mai mare siguranta economico-financiara a firmei, presiunea economica s-ar diminua considerabil, iar capitalul firmei ar putea fi folosit in mentinerea calitatii produselor livrate si angajarea de personal nou, calificat. Cu ajutorul financiar public, compania ar putea sa se dezvolte fara povara financiara a datoriilor fata de banca sau furnizorii de echipamente.

Rezultate obținute:

1. Un număr de 10 echipamentele de producție au fost livrate, instalate, puse in funcțiune si recepționate
2. Sistemul de calcul si softul specializat livrate, au fost instalate, puse in funcțiune si recepționate
3. Sistemul solar de economisire a energiei, a fost livrat, pus în funcțiuni si recepționat
4. 3 noi CIM înregistrate, personalul instruit, campaniile media desfășurate, proiectul finanțat a fost
implementat cu succes

Alte informatii

Valoarea totala a proiectului: 835.796,34 lei
Valoarea finanțării nerambursabile : 596.952,08 lei
Valoarea contribuției din FEDR: 507.409,26 lei
Valoarea contribuției din bugetul național: 89.542,82 lei
Data începerii şi finalizării proiectului: 01.07.2020 – 30.06.2021

 

———————————————————————————————————————————————————————
Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi www.fonduri-ue.ro. , precum şi site-ul web al Programului Operaţional Regional 2014-2020, www.inforegio.ro și pagina de Facebook a programului facebook.com/inforegio.ro.
Detalii privind elementele obligatorii de identitate vizuală se regăsesc în Manualul de Identitate Vizuală a Regio 2014-2020, în vigoare.